Info nieuwe leden

Ben je nieuwsgierig geworden naar De Graafschap?
Je bent natuurlijk altijd van harte welkom om eens naar een les te komen kijken. Deze zijn op dinsdag-, woensdag- en donderdagavond (voor de lestijden zie de pagina ‘lessen’). Er is altijd wel iemand aanwezig die meer kan vertellen over de vereniging.

Overzicht van kosten en tarieven die in 2023 gelden

Contributie vereniging
– lessend lid paarden (> 18 jaar) € 262,00
– lessend lid pony’s (t/m 18 jaar) € 251,00
– rijdend niet lessend lid € 232,00
– startkaarthoudend lid € 59,00
– niet-rijdend lid € 15,00
– vriend van de vereniging € 15,00

Lessende leden zijn leden die met hun paard of pony gebruikmaken van de rijhal, de buitenbak, het spring- en crossterrein en mogen ook de verenigingslessen volgen. Rijdende niet lessende leden mogen gebruik maken van de accommodatie maar volgen geen verenigingslessen. Startkaarthoudende leden maken geen gebruik van de accommodatie en de verenigingslessen.

KNHS
Naast de contributie voor onze vereniging ben je ook contributie verschuldigd aan de KNHS voor het lidmaatschap bij de KNHS. Als lid van de KNHS kan je deelnemen aan de officiële wedstrijden en KNHS opleidingen. Daarnaast ontvang je het digitale blad Paard & Sport (tot 13 jaar krijg je Bixie & Friends) en kun je gebruik maken van collectief ledenvoordeel en van maandelijkse ledenacties. Voor het rijden van de wedstrijden moet je een startpas aanvragen bij de KNHS, hier zijn ook kosten aan verbonden.
De contributie van de KNHS wordt door de vereniging afgedragen en wordt in het 1e kwartaal geïncasseerd bij de leden. Voor contributiebedragen en overige kosten van de KNHS zie de site van de KNHS.

In het geval dat je je lidmaatschap opzegt in het lopende jaar krijg je geen restitutie van de contributie van de KNHS. Als vereniging hebben wij uit coulance besloten dat er gedeeltelijke restitutie van de verenigingscontributie plaatsvindt als je in het eerste of tweede kwartaal opzegt. Je betaalt dan nog de verenigingscontributie voor het kwartaal waarin je opzegt en het kwartaal daarna.

Wat vraagt de vereniging van mij?
Jaarlijks houden we een perkplantenverkoop. We verwachten dat alle rijdende leden meedoen om zo de vereniging te ondersteunen. Met de opbrengst van deze perkplantenverkoop kan o.a. het terrein en de accommodatie onderhouden worden en kan de contributie laag blijven.
Verder wordt er jaarlijks het CH & oefencross georganiseerd. Dit is een enorme klus. Iedere vrijwilliger is dan ook welkom om te komen helpen zodat het ieder jaar weer een succes is. Meer informatie van het concours vind je elders op deze site. We vragen ook van onze leden om minimaal 6 uren te klussen op 1  van de klusdagen. Deze zijn verspreid over het hele jaar. Zo’n dag is altijd reuze gezellig met een hapje en een drankje. Dit is vooral een mooie manier om iedereen te leren kennen en samen de accommodatie mooi te houden.

Heb je specifieke vragen of wil je lid worden?
We vinden het belangrijk dat er persoonlijk contact is. We willen dan ook vragen om een afspraak te maken zodat in een persoonlijk gesprek in gegaan kan worden op de vragen die er zijn. Ook als je lid wilt worden, vinden we het goed om elkaar eerst te zien om te bespreken of De Graafschap is wat je zoekt en of wij aan jouw wensen kunnen voldoen.
Mocht je willen deelnemen aan de groepslessen dan rij je eerst 2 proeflessen mee om te kijken welke les passend is qua niveau en leeftijd. De instructie is hierin bepalend en bespreekt dit met een bestuurslid die de lesindeling maakt.
Een afspraak maken kan via info@rvdegraafschap.nl .

Als je lid wordt van onze vereniging ga je automatisch akkoord met onze privacy voorwaarden. Zie deze pagina.

We zullen geen gegevens openbaar maken of aan derden geven.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.